Verwarmings-installaties


Radiatoren

De meest populaire verwarmingselementen zijn nog altijd
radiatoren. Radiatoren geven zowel stralings- als convectiewarmte af en hebben als eigenschap dat ze de ruimte snel opwarmen. De warmteafgifte wordt sterk bepaald door de afmetingen van de radiator. Radiatoren kunnen op verschillende manieren worden gevoed: met het warm water van de centrale verwarming, met elektriciteit of gemengd.

Vroeger werden radiatoren beschouwd als noodzakelijk kwaad. Vandaag de dag is het aanbod zo uitgebreid dat iedereen zijn gading erin terug vindt. Terwijl je in het verleden alleen maar de keuze had uit gietijzer, kun je tegenwoordig een radiator kiezen uit plaatstaal of aluminium. In de winkel vind je naast de klassieke modellen ook designmodellen terug die als smaakmaker dienen voor je woning.

Alle vormen, kleuren en maten zijn in het aanbod vertegenwoordigd. Bovendien worden sierradiatoren steeds meer uitgerust met accessoires als spiegels, kapstokken enzovoort, zodanig,dat uitvoering en functionaliteit in elke
ruimte van het huis gecombineerd wordt.

Installiebedrijf Kerkhoff Groesbeek | Verwarmings-installaties en radiatoren

Convectoren zorgen net zoals luchtverwarming uitsluitend voor convectiewarmte. Ze hebben het esthetische voordeel dat ze weggestopt kunnen worden in kasten of in de vloer kunnen worden aangebracht. 
Zowel radiatoren als convectoren worden door een thermostaat aangestuurd.


Terug