Installatie van vloer, wand & plafondverwarming


Wand en plafond verwarming

Het systeem is gelijkaardig voor wand- en plafondverwarming, zij het dat bij wandverwarming het buizensysteem verticaal moet worden aangebracht in de muur, en bij plafondverwarming wordt de installatie uiteraard in het plafond geïntegreerd. Dit soort verwarming werkt op verschillende energiebronnen: aardgas, stookolie, elektriciteit of met een warmtepomp.

Voordeel is dat dit soort van verwarming stralingswarmte over een grote oppervlakte levert, waardoor een hoog warmtecomfort ontstaat. Het gevolg hiervan is dat de temperatuur laag kan blijven, waardoor er meer energie bespaard wordt. Bovendien trekt dit systeem geen stof aan, simpelweg door het feit dat er geen stof bij kan.

Vloerverwarming

Vloerverwarming vraagt bijna geen onderhoud en daarbij kan je de woonruimten volledig benutten omdat er geen radiatoren  geplaatst dienen te worden.

Als we de nadelen nader bekijken, merken we vooral op dat het langer duurt vooraleer de ruimten helemaal verwarmd zijn. Daarom is het ook aan te raden om vloerverwarming te combineren met radiatoren of convectors.

Een ander minpunt van vloerverwarming is dat de leidingen in de vloer moeten worden gelegd, zodat dit doorgaans alleen bij nieuwbouw wordt toegepast.

De installatiekosten zijn hoger en de vloer moet goed afgewerkt en opgebouwd worden.

Installiebedrijf Kerkhoff Groesbeek | Vloer, wand en plafondverwarming
Installiebedrijf Kerkhoff Groesbeek | Vloer, wand en plafondverwarming

Terug