Installtie van natuurlijke ventilatie systemen


Kerkhoff Groesbeek werkt met het VITAL AIR SYSTEM

BUVA is één van de marktleiders op het gebied van natuurlijke ventilatie, een positie die onder andere verdiend is door continue innovatie. Zo introduceerde BUVA in 1992 als eerste in Nederland zelfregelende ventilatieroosters.

In 2002 volgde het BUVA EPC-concept: een EPC-reductie van 0,09 met zelfregelende ventilatieroosters in combinatie met de juiste mechanische afvoer en luchtdicht bouwen. Hiermee kon prima aan de EPC-eis van 1,0 voor woningbouw worden voldaan. Eind 2004 presenteerde BUVA de SusStream: een revolutionaire suskast, standaard zelfregelend met een verbeterde zelfregelende klep waarmee de EPC-reductie kan oplopen tot 0,12! De EPC-eisen voor woningbouw zijn inmiddels verder aangescherpt.  De EPC-eis is per januari 2006 verlaagd van 1,0 naar 0,8. Het antwoord van BUVA op deze aanscherping is het Vital Air System.

Installiebedrijf Kerkhoff Groesbeek | Ventilatie

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Naast de bestaande toevoerroosters introduceert BUVA nu de BoxStream: een mechanische afvoerbox met energiezuinige gelijkstroomventilator en een unieke bediening. Daarmee evolueren alle componenten uit BUVA's ventilatie-techniek tot een compleet systeem: het BUVA Vital Air System. Een perfect systeem voor nieuwbouw, maar ook zeer eenvoudig toe te passen in bestaande bouw.

Het BUVA Vital Air System is een even uniek als simpel systeem dat bestaat uit de volgende componenten:

Het onafhankelijke onderzoek van TNO (rappportnummer 2005-BBE-R131-S) toont aan dat met het BUVA Vital Air System een
EPC-reductie van 0,12 te realiseren is. In combinatie met luchtdicht bouwen is een totale  EPC-reductie van 0,15 mogelijk.


Terug