Storing melden

Direct melden: 024 397 14 27

Als het even kan wachten, kan u onderstaand formulier invullen. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op.

* verplichte velden

Storingen
Storingen
Offerte

Contact

Reestraat 10
6562 LK Groesbeek-De Horst
T 024 397 14 27
info@kerkhoff-groesbeek.nl

Direct melden: 024 397 14 27

 

* verplichte velden

NieuwsAlvast een schoonmaak tip voor het voorjaar!

Datum: 15-01-2019

De zonnigste maanden van het jaar komen er straks weer aan. Deze maanden zorgen gemiddeld voor 75 procent van de jaarlijkse opbrengst van een zonne-energiesysteem, maar dan moeten de zonnepanelen wel schoon zijn.

Hoe reinig je zonnepanelen?

Algemeen:

  • Reinig de zonnepanelen vroeg in de ochtend of later op de avond. Het water droogt dan minder snel, waardoor er minder kalkresten achter blijven.
  • Is uw dak lastig bereikbaar en ziet u vuilresten, neem geen onnodige risico’s. Gebruik bij voorkeur een uitschuifbare wisser (telescoop) en probeer de zonnepanelen af te spoelen met de tuinslang. Er zijn telescoopwissers op de markt waar u de tuinslang op kan aansluiten.
  • Betreed uw schuine dak alleen met een valbeveiliging.
  • Volg de reinigingsinstructies van de zonnepaneel fabrikant.

Hardnekkige vervuiling:

  • Probeer het vuil eerst zonder water te verwijderen. Lukt dit niet en kunt u goed bij de zonnepanelen komen gebruik dan warm water, speciaal reinigingsmiddel en een zachte spons. Gebruik geen allesreiniger of groene zeep, want dit kan de coating aantasten.
  • Gebruik geen schuurmiddelen, want die tasten namelijk de coating op het glas aan. Het is ook niet verstandig om de zonnepanelen te reinigen met een schuursponsje, omdat een schuurspons krasjes kan achterlaten in het glas, wat een negatieve invloed heeft op de prestaties. Gebruik ook zeker geen hogedrukreiniger, want de hoge druk kan leiden tot water tussen de cellen en het glas.

Lichte vervuiling:

Ziet u geen hardnekkige vervuiling en is het betreden van het dak erg risicovol? Gebruik dan een tuinslang om de zonnepanelen schoon te spuiten. Dit is een eenvoudige manier om de zonnepanelen schoon te maken. Het stof wat op de panelen ligt komt dan meestal wel los. Komt er extreem hard water uit uw kraan, reinig uw zonnepanelen dan met regenwater en een zachte borstel.

Terug naar actueel

Zo beoordelen onze klanten ons op Klantenvertellen.nl

Beoordeel ons

Wij werken met...