Storingen
Storingen

Direct melden: 024 397 14 27

Als het even kan wachten, kan u onderstaand formulier invullen. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op.

* verplichte velden

Contact

Reestraat 10
6562 LK Groesbeek-De Horst
T 024 397 14 27
info@kerkhoff-groesbeek.nl

Direct melden: 024 397 14 27

 

* verplichte velden

Warmtepompen

Een kijkje in de toekomst

In het kort

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. De warmtepomp gebruikt stroom: u zult dus merken dat je stroomgebruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je veel minder (of geen) gas gebruikt. Je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met bijna 50% bij een hybride warmtepomp en met zo'n 60% bij een volledige warmtepomp. Komt je stroom van de zon of de wind, dan is je CO2-besparing nog groter.

Het proces in 3 stappen

1 Warmte-onttrekking

In de verdamper bevindt zich een vloeistof, een koudmiddel dat ook in een airco en koelkast worden gebruikt, met een kookpunt dat lager ligt dan de temperatuur van de warmtebron (bodem, lucht of water). De warmte van de bron verwarmt de vloeistof in de verdamper. De vloeistof verdampt en stijgt in gasvorm op.

2 Compressie

De compressor in de warmtepomp drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Hierdoor stijgen de druk en de temperatuur van de damp. Voor die compressie is energie nodig. Dit kan door een elektrische- of gasgestookte warmtepomp.

3 Warmte-afgifte

De condensor zorgt ervoor dat de damp weer de ruimte in gaat. Daardoor neemt de druk af en gaat het weer over in vloeistof. De warmte die daarbij vrijkomt, wordt via de condensor afgegeven aan de verwarmingsinstallatie of boiler. De vloeistof stroomt vervolgens weer naar de verdamper en het proces begint weer opnieuw.

Wij werken met...