Storing melden

Direct melden: 024 397 14 27

Als het even kan wachten, kan u onderstaand formulier invullen. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op.

* verplichte velden

Storingen
Storingen
Offerte

Contact

Reestraat 10
6562 LK Groesbeek-De Horst
T 024 397 14 27
info@kerkhoff-groesbeek.nl

Direct melden: 024 397 14 27

 

* verplichte velden

NieuwsGouden tijd voor zon en warmtepomp

Datum: 23-03-2018

Als iets bleek op de nieuwe vakbeurs Duurzaam Verwarmd en het gelijktijdig gehouden Solar Solutions, is dat de duurzame installatietechniek een gouden toekomst voor zich heeft. Impressie onderaan deze blog. Met name de warmtepomp en zonne-energie, de kroonjuwelen van dit event, laten groeicijfers zien waar elke installateur vrolijk van zou moeten worden. Dat mag ook wel: want de opdracht richting 2050, een energieneutrale gebouwde omgeving, is immens.

Enorme opgave

Met een aardgasloze nieuwbouw, en het uitfaseren van fossiele brandstoffen als aardgas, staat het land voor een enorme opgave. Gasloze nieuwbouw (2019: 65.000 woningen) maar vooral de renovatie-opdracht (spoedig opschalen naar 250.000 woningen van het aardgas af), gaat volgens de Dutch Heatpump Association (DHPA) in een lezing nog een karwei worden die begint met een achterstand.

Handjes en centjes

De grote bottlenecks zijn capaciteit bij bedrijven, de welbekende handjes, en de financiering. De warmtepomp mag geen eliteproductproduct worden, en moet qua prijs, maar ook qua techniek verder doorontwikkeld worden om net als de windenergie uiteindelijk subsidieloos de eigen broek op te kunnen houden. En dan is er de kennis van warmtepompen: andere koek dan een cv-ketel. Dus elke installateur zal écht de schoolbanken in moeten om up to date te zijn qua advies, installatie en onderhoud. Een lage temperatuursysteem heeft andere specs en een ander comfort gevoel. Tapwater? Inregelen? Bewustzijn hierover is ook bij consumenten nog een dingetje.

Trends in solar en warmtenetten

Qua zonne-energie zijn de trends: hogere opbrengsten, betere omvormers, prestatiegaranties, smart-grid en domotica-oplossingen, en integratie met de gebouwschil. Ook de mix van zonnestroom en zonthermische oplossingen en opslagsystemen zijn trends. Meer hierover in het hier op te vragen Nationaal Solar Trendrapport. Ook wat betreft warmtenetten heeft de beursorganisatie een trendrapport opgesteld. Deze is hier te vinden.

https://youtu.be/xbtbRe4XrzI

Bron: Installatie.nl

Terug naar actueel

Zo beoordelen onze klanten ons op Klantenvertellen.nl

Beoordeel ons

Wij werken met...