Storing melden

Direct melden: 024 397 14 27

Als het even kan wachten, kan u onderstaand formulier invullen. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op.

* verplichte velden

Storingen
Storingen
Offerte

Contact

Reestraat 10
6562 LK Groesbeek-De Horst
T 024 397 14 27
info@kerkhoff-groesbeek.nl

Direct melden: 024 397 14 27

 

* verplichte velden

NieuwsGroene Energie

Datum: 06-11-2018

Veel animo voor zonnepanelen in Heumen

MALDEN - Eigenaren van 340 woningen hebben zich al aangemeld voor het zonnepanelenproject waarmee de gemeente Heumen in september van start ging. Een vliegende start, vindt wethouder Leo Bosland. 

De 5 miljoen euro die de gemeente apart zette voor het project, is immers gebaseerd op 1.000 deelnemende huizen, organisaties en bedrijven. ,,Dat we nu al op een derde zitten, is dus een mooi begin.” 

De gemeente betaalt voor de aanvragers de installatie van de panelen. Dat bedrag moeten ze tegen gunstige voorwaarden (rente ongeveer 1,65 procent) over een periode van vijftien jaar terugbetalen. Daarna zijn de panelen eigendom van de dak-bezitter. Volgens de gemeente zijn de maandlasten (rente en aflossing) op deze manier lager dan de gewone maandelijkse energiekosten. 

Vervolg

Mocht de animo voor het project zo groot zijn dat de gereserveerde 5 miljoen euro opraakt, dan wil Bosland een vervolg voor elkaar krijgen. Hoewel het project niet alleen bedoeld is voor particulieren, zijn het tot nog toe vooral gewone huishoudens die er gebruik van maken. Binnenkort start de gemeente een campagne om ook bedrijven te interesseren.

Heumen heeft ook 1 miljoen euro apart gezet om mensen die zelf hun zonnepanelen willen regelen een voordelige lening te kunnen bieden. Daarvan is tot nog toe tien keer gebruik gemaakt. 

 

Bron: AD

Terug naar actueel

Zo beoordelen onze klanten ons op Klantenvertellen.nl

Beoordeel ons

Wij werken met...