Storing melden

Direct melden: 024 397 14 27

Als het even kan wachten, kan u onderstaand formulier invullen. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op.

* verplichte velden

Storingen
Storingen
Offerte

Contact

Reestraat 10
6562 LK Groesbeek-De Horst
T 024 397 14 27
info@kerkhoff-groesbeek.nl

Direct melden: 024 397 14 27

 

* verplichte velden

NieuwsGrootste zonnepanelen-project in de wereld

Datum: 03-04-2018

In Saudi-Arabië moet het grootste zonnepanelenproject in de wereld worden aangelegd. Een project met een waarde van uiteindelijk 200 miljard dollar.

De capaciteit van het zonne-energieproject moet in 2030 uitkomen op 200 gigawatt. Dat zou goed zijn voor het jaarlijkse energieverbruik van tientallen miljoenen huishoudens. De deal werd in New York ondertekend door topman Masayoshi Son van het Japanse technologiebedrijf en investeerder Softbank en de invloedrijke Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Energiekosten besparing

Het zonnepark zou moeten leiden tot 100.000 arbeidsplaatsen en een enorme besparing van de energiekosten voor Saudi-Arabië, dat nu nog vooral energie opwekt met olie. Softbank heeft eerder al laten weten miljarden te willen investeren in projecten in Saudi-Arabië, waaronder in een nieuwe stad aan de Rode Zee en duurzame initiatieven.

 

 

Eerste zonnestroom-parken

De eerste twee zonnestroomparken zullen samen 7,2 GW leveren en staan gepland om al dit jaar te worden gebouwd om in 2019 elektrische energie te gaan produceren. De overige projecten zullen tussen nu en 2030 gerealiseerd worden. Allemaal voor gebruik in Saudi-Arabië zelf, in totaal 200 GW. Het project is dermate groot, dat er productiecapaciteit voor zonnepanelen gebouwd zal moeten worden in het land zelf.

 

 

Energie-opslag

De eerste twee parken zouden 5 miljard dollar gaan kosten. De bedoeling is dat er contracten worden afgesloten voor energielevering voor minimaal 25 jaar. Met het geld dat de parken verdienen, zouden volgende projecten mede gefinancierd moeten worden. Ook energie-opslag zal daar deel van uitmaken, echter nog niet in de eerste twee parken.

Bron: Installatiejournaal

Terug naar actueel

Zo beoordelen onze klanten ons op Klantenvertellen.nl

Beoordeel ons

Wij werken met...