Storingen
Storingen

Direct melden: 024 397 14 27

Als het even kan wachten, kan u onderstaand formulier invullen. Wij nemen de volgende werkdag contact met u op.

  * verplichte velden

  Contact

  Reestraat 10
  6562 LK Groesbeek-De Horst
  T 024 397 14 27
  info@kerkhoff-groesbeek.nl

  Direct melden: 024 397 14 27

   

   * verplichte velden

   Nieuws   Zonnepanelen groei maar liefst 60 procent

   Datum: 07-02-2018

   In het afgelopen jaar zijn drie miljoen zonnepanelen geplaatst in Nederland. Dat is een toename van bijna 60 procent ten opzichte van 2016, zo blijkt uit het Nationaal Solar Trendrapport 2018.

   De groei in zonnepanelen is volgens onderzoeksbureau Good! te danken aan prijsdalingen en meer bewustwording bij consumenten en bedrijven. Bij bedrijven droeg ook een subsidieregeling bij aan de groei.

   12 miljoen zonnepanelen

   In totaal zijn in Nederland nu ruim 12 miljoen zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor een piekvermogen van 3000 megawatt. Dat is goed voor 2,2 procent van de totale elektriciteitsproductie in Nederland.

   Belastingvoordeel zorgt voor groei

   Greenpeace Nederland ziet in die groei het bewijs dat de plannen van het nieuwe kabinet om de salderingsregeling, waarbij de zelf opgewekte stroom van de door de klant gebruikte stroom wordt afgestreept, aan te passen geen goed idee zijn. Die regeling is namelijk “een belastingvoordeel dat deze spectaculaire groei mogelijk heeft gemaakt”, stelt de milieuorganisatie.

   Schone elektriciteit aanmoedigen

   Greenpeace verwijt minister Wiebes van Economische Zaken een “kruideniersmentaliteit”. “Burgers die zelf schone elektriciteit willen opwekken om de klimaatcrisis te bestrijden, moet je niet afremmen, maar juist zo veel mogelijk aanmoedigen”, stelt de organisatie.

   Bron: Installatiejournaal

   Terug naar actueel

   Wij werken met...